Over mij

Welkom bij Machiel van der Velde

Machiel van der Velde Delfzijl
Hok Nieuw

Mijn vernieuwde hok oktober 2020 gerealiseerd door Leo.

Door een oud collega ruim 50 jaar geleden 1968 betrokken geraakt bij de duivensport wat heeft geresulteerd in vele fijne sociale contacten, waarvan er na die vele jaren weinigen zijn overgebleven. Gestart met een hokje van 3 x 2 meter een tuberculose hokje welke met de zon kon meedraaien. Na veel vallen en opstaan kwamen de eerste successen Na diverse verhuizingen i.v.m. werkzaamheden werd er opnieuw opgestart te Appingedam in 1976. Door omstandigheden werd ik destijds behoorlijk beperkt in mijn mogelijkheden doch de successen begonnen te komen dit in eerste instantie door de duiven van J. Hillenga één van de beste dagfond specialisten welke er is geweest. In de daarop volgende periode werden de prestaties om van te genieten en toen er wat meer tijd vrijkwam er ook intensiever met de duiven werd omgegaan. Prestaties welke het meest aanspraken zijn  1e Beste Liefhebber Wie Heeft Ze Beter alsmede nog eens 3e en 5e in dezelfde categorie en afvaardiging in de sportklasse Beste Fondduif naar de Olympiade op Gran Canaria.

Als iemand die veel bezig is met software en ook anderen daarmee op weg helpt werd ik door toenmalig bestuurslid van de Afdeling 10 Gerrit Lahuis benaderd of ik belangstelling voor en geïnteresseerd was in de organisatie. Na hierop positief gereageerd te hebben werd er veel tijd gestoken in bestuurlijke activiteiten wat weer het nadeel met zich meebracht dat je in de loop van de tijd hier teveel tijd insteekt hetgeen ten koste gaat van de uitvoering en beleving van je eigen sportieve prestaties. 

Tevens is het wegvallen van je echtgenote mede debet aan minder motivatie door het wegvallen van veel support.

De meeste interesse ligt door privé omstandigheden de laatste 10 jaar meer op het automatisering proces binnen de vereniging en anderen daarbij te helpen vooral wat betreft het administratief verwerken van de wedvlucht administratie.

Door een noodlottige ziekte op het hok in 2019 is er thans weinig te melden dan dat er nu enkel duiven welke voor de toekomst perspectief moeten bieden aanwezig zijn van J. Rottiné en Comb. E.&W. Westerhuis.