Duiven Administratie DAS 2015

Ruim 7 jaar geleden kwam ik in aanraking met het programma DAS2015 (hedendaags 2019).Het duiven administratie pakket DAS2015 is ca. 30 jaar geleden gestart en doorontwikkeld door  F.P. Huynen uit Simpelveld  als gratis pakket. Dus geen abonnement per jaar of drie jaar voor aanvullingen op het pakket want die zijn er in alle aanvullingen en mogelijkheden ook gratis.Dat is het tot op heden gebleven en  als het aan de heer  Huynen ligt zal dat ook naar de toekomst zo blijven. Om u een uiterst uitgebreide impressie te geven van de oneindige mogelijkheden van dit softwarepakket treft u in deze bijgaande link mogelijkheden en opties een overzicht aan. Verder zijn er de programma’s duiven melden voor de liefhebber automatisch inlezen meldingen in het programma, het probleem oplossen als je geen internet in de vereniging hebt enz., je hebt geen extra codes nodig voor Nationaal Inkorfcentrum je kunt zelfs landelijk rekenen of een gezamenlijk Samenspel samenstellen.

Alle programma’s zijn gratis te downloaden evenals diverse handleidingen op de Das2015  site. Heeft u echter vragen over de installatie het gebruik dan kunt u via nevenstaande de help bij DAS opvragen

In Windows kan het aansluiten en installeren van een usb adaptor soms een moeilijke zaak worden voor menigeen. De beste USB naar serieel is mijn optiek die van de firma Delock USB 2.0 > 1 x Serial en wel om de volgende reden dat het na de installatie niet meer uitmaakt in welke USB-poort de adaptar wordt geplugd want in tegenstelling tot anderen worden de instellingen van deze direct herkend en wijzigt de compoort niet. Ook kan het gemakkelijk zijn om er eentje aan te schaffen met 4 compoorten. Een ander voorkomend probleem is in Windows dat na installatie van Winver de volgende mededeling zich voordoet VB Components hiervoor kan de volgende link voor de oplossing zorgenIndien u gratis online service hulp wenst is het zinvol Teamviewer of Supremo beide zijn gratis op uw PC –  Laptop te installeren.

Kijk onder naar een kleine demo van DAS, gebruik de muis linksonder in het scherm